faq's

Veelgestelde Vragen


Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de behandeling, de organisatie of de gang van zaken in ons centrum. Wij willen graag dat u dat aan ons kenbaar maakt, zodat wij samen met u tot een oplossing kunnen komen. U kunt daarvoor altijd terecht bij de assistentes, uw dermatoloog of bij de medisch directeur. Dit kan mondeling, via mail of brief. Wij leren van uw klachten en observaties om zo in de toekomst nog betere zorg te kunnen verlenen.

Indien u een ernstige klacht heeft waarmee onze medewerkers en de medisch directeur u niet naar voldoening hebben kunnen helpen, kunt u contact opnemen met de onafhankelijke klachtencommissie. Dit klachtenformulier kan u helpen uw klacht te formuleren. Het klachtenreglement kan u eenvoudig opvragen bij uw vestiging van Mohs Klinieken.

Dat is na de ingreep heel gebruikelijk. In de meeste gevallen is dit een milde pijn gedurende 1 tot 2 weken. De mate van pijn varieert tussen de patiënten van een trekkend gevoel in je been (alsof er een streng in je been loopt die te kort is) tot het gevoel een zweepslag of spierscheurtje te hebben gehad. De verdoving werkt ongeveer 4 uur. Heeft u pijn, dan mag u 4 x daags 500 mg paracetamol innemen of diclofenac 50 mg (tot 3 x per dag). U krijgt hiervoor een recept mee. In geval van ernstige aanhoudende pijn of een uitgesproken zwelling van het behandelde been, neem dan contact op met Mohs Klinieken om een trombose uit te sluiten.
U kan onze wachttijden nakijken op deze website; indien uw huisarts van mening is dat het om een spoedgeval gaat, kan u altijd bij ons terecht na  telefonisch contact met uw huisarts.
Bewegen is goed, maar ‘alles met mate’; vermijd de eerste week na de ingreep intensieve sporten zoals wielrennen of hardlopen. Hierna mag u natuurlijk weer uw normale activiteiten hervatten. Werken: in principe kunt u na de laserbehandeling direct weer aan het werk. Indien u lichamelijk zeer zwaar werk verricht is het aan te raden een aantal dagen rustig aan te doen.
U mag littekencrème smeren, maar dit hoeft niet. Wanneer een litteken niet mooi lijkt te genezen, zullen we u gepast advies hierover geven.
In de meeste gevallen hoeft u niet te stoppen met de bloedverdunners; dit wordt met u besproken.
Neem dan contact met Mohs Klinieken op. U kan een wondinfectie hebben.
Duw met de vlakke hand gedurende 20 minuten continu stevig op het verband. Indien het bloeden niet stopt, duwt u opnieuw 20 minuten op het verband zonder los te laten. Indien het blijft bloeden, neem dan contact op met Mohs Klinieken. Indien het stopt met bloeden en het verband is helemaal vies, neem dan contact met Mohs Klinieken op voor advies.
Maak een afspraak met uw dermatoloog in Mohs Klinieken. Samen kunnen de mogelijkheden tot verfraaiing besproken worden.
Dit kan inderdaad bij de effecten van de behandeling horen. Indien u zich ook niet lekker voelt of koorts krijgt of indien het behandelde gebied heel veel vocht verliest, neem dan contact op met Mohs Klinieken.
Als de hechtingen verwijderd zijn en de wond is genezen, kunt u weer normaal sporten en zwemmen.

Wat betreft vergoedingen en kwaliteitseisen is er geen verschil. Bij Mohs Klinieken wordt de zorg die in het basispakket valt volledig vergoed. Wij voldoen aan alle wettelijke eisen wat betreft organisatie, hygiëne, privacy etc. U kan hier meer over lezen bij service.

Wat betreft sfeer, service en kwaliteit van zorg proberen we wel een verschil te maken…We zijn een kleine organisatie; dit betekent dat we echt persoonlijke aandacht kunnen geven in een aangename, rustige omgeving. Wij voorzien net wat meer tijd per patiënt dan gangbaar is in ziekenhuizen. Complimenten, maar ook klachten worden onmiddellijk teruggekoppeld in het team en zo proberen we de beste zorg te geven, zorg zoals we die zelf ook zouden willen krijgen.