Medisch

In de meeste gevallen hoeft u niet te stoppen met de bloedverdunners; dit wordt met u besproken.
Duw met de vlakke hand gedurende 20 minuten continu stevig op het verband. Indien het bloeden niet stopt, duwt u opnieuw 20 minuten op het verband zonder los te laten. Indien het blijft bloeden, neem dan contact op met Mohs Klinieken. Indien het stopt met bloeden en het verband is helemaal vies, neem dan contact met Mohs Klinieken op voor advies.
Neem dan contact met Mohs Klinieken op. U kan een wondinfectie hebben.
U mag littekencrème smeren, maar dit hoeft niet. Wanneer een litteken niet mooi lijkt te genezen, zullen we u gepast advies hierover geven.
Maak een afspraak met uw dermatoloog in Mohs Klinieken. Samen kunnen de mogelijkheden tot verfraaiing besproken worden.
Als de hechtingen verwijderd zijn en de wond is genezen, kunt u weer normaal sporten en zwemmen.
Bewegen is goed, maar ‘alles met mate’; vermijd de eerste week na de ingreep intensieve sporten zoals wielrennen of hardlopen. Hierna mag u natuurlijk weer uw normale activiteiten hervatten. Werken: in principe kunt u na de laserbehandeling direct weer aan het werk. Indien u lichamelijk zeer zwaar werk verricht is het aan te raden een aantal dagen rustig aan te doen.
Dat is na de ingreep heel gebruikelijk. In de meeste gevallen is dit een milde pijn gedurende 1 tot 2 weken. De mate van pijn varieert tussen de patiënten van een trekkend gevoel in je been (alsof er een streng in je been loopt die te kort is) tot het gevoel een zweepslag of spierscheurtje te hebben gehad. De verdoving werkt ongeveer 4 uur. Heeft u pijn, dan mag u 4 x daags 500 mg paracetamol innemen of diclofenac 50 mg (tot 3 x per dag). U krijgt hiervoor een recept mee. In geval van ernstige aanhoudende pijn of een uitgesproken zwelling van het behandelde been, neem dan contact op met Mohs Klinieken om een trombose uit te sluiten.
Dit kan inderdaad bij de effecten van de behandeling horen. Indien u zich ook niet lekker voelt of koorts krijgt of indien het behandelde gebied heel veel vocht verliest, neem dan contact op met Mohs Klinieken.
De dermatologen in Mohs Klinieken zijn gespecialiseerd  in huidkankeroperaties in het gelaat. De ervaring die we hierin hebben is onevenaarbaar. U kan dan ook vertrouwen op een zo goed mogelijk cosmetisch resultaat, een zo mooi mogelijk litteken. Soms echter is de wonde na de Mohs-operatie te groot om onder plaatselijke verdoving gesloten te  worden. In dat geval zullen we samenwerken met een plastisch chirurg, KNO-arts of oogarts in een ziekenhuis. Wij regelen dit voor u en werken samen met de beste artsen. Indien u een goede relatie en heel veel vertrouwen heeft in een collega specialist en u wenst dat hij/zij de wonde sluit, kunnen we dat ook regelen; dan stemmen we onze operatiedag (om de huid huidkankervrij te maken) af op de sluitingsoperatie door de collega in het ziekenhuis van uw keuze.