Mijn Mohs-operatie: indicatie en verloop bij een bcc in het gelaat

mohs chirurgie in uw gelaat

Van uw huisarts of dermatoloog heeft u te horen gekregen dat u een kwaadaardig plekje, een basaalcelcarcinoom (bcc), in uw gelaat heeft dat moet worden verwijderd. Bij Mohs Klinieken zijn wij als grootste behandelcentrum in Nederland gespecialiseerd in dergelijke operaties.

Mohs-chirurgie

Mohs micrografische chirurgie of Mohs-chirurgie is een operatietechniek voor het verwijderen van huidkanker. Na de operatie worden direct alle sneevlakken onder de microscoop gecontroleerd. Zo kan gegarandeerd worden dat na behandeling het zieke weefsel volledig is verwijderd. Als bij deze controle blijkt dat de huidkanker nog niet geheel verwijderd is, wordt dat deel van de wond waar nog afwijkingen zichtbaar zijn, opnieuw geopereerd en gecontroleerd. Net zolang tot de plek volledig vrij is.

Gezonde huid blijft gespaard

Met het gebruik van deze techniek blijft gezond weefsel gespaard, waardoor de cosmetische consequenties tot een minimum zijn beperkt. Behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Is de wond vrij van tumor, dan wordt die netjes gesloten.

Veel gestelde vragen voor de ingreep

Voorafgaand aan de operatie wilt u uiteraard een aantal dingen weten. De volgende vragen worden ons veel gesteld:

  • Hoeveel operatieronden zijn nodig?
  • Hoe groot wordt mijn wond?
  • Hoe wordt mijn wond gesloten?
  • Hoe zal het litteken uitzien? U kan enkele “voor en na”- foto’s van operaties bekijken (let op! open operatiewonden zijn te zien; dit kan als schokkend worden ervaren)

Het exacte antwoord op deze vragen zal pas tijdens de operatiedag gegeven kunnen worden, maar op basis van onze ruime ervaring met enkele duizenden Mohs-ingrepen kunnen wij al vooraf een goede indicatie voor uw situatie geven. Hiervoor vragen wij u een aantal korte vragen te beantwoorden.

Ga door naar de vragen