Mohs Klinieken Hoorn opent buitenpolikliniek in Grootebroek

Vanaf 22-01-2019 kunt u bij Mohs Klinieken Hoorn ook in de buitenpolikliniek Stede Broec terecht.

Deze is geopend iedere dinsdag van 9.00-17.00. U vindt de buitenpolikliniek op het adres Rigtershof 1 te Grootebroek.
Afspraken maakt u via Mohs Klinieken Hoorn: 0229-820256. Parkeren is 2 uur gratis direct voor het pand, het NS station Bovenkarspel-Grotebroek is op 300m loopafstand.

Welkom!

 
Nascholingen voor huisartsen in Mohs Klinieken Hoorn staan vast voor 2019

Meneer vlekje en mevrouw plekje komen bij de huisarts
Kent u de nieuwe NHG-standaard verdachte huidafwijkingen? Met veel foto’s leert u interactief de belangrijkste goed- en kwaadaardige huidafwijkingen kennen. Het beleid voor deze afwijkingen volgens de standaard wordt besproken en geplaatst in het licht van de nieuwe richtlijn basaalcelcarcinoom en onze ervaringen van 5310 Mohs ingrepen in het gelaat. Na deze workshop bent u weer up to date wat betreft diagnostiek, behandeling en patiënt-instructie bij meneer vlekje en mevrouw plekje.
9 en 11 april (2x identieke nascholing), 17.30-20.00 met 30 min pauze, geen kosten voor huisarts, accreditatie aangevraagd voor 2 uur

 

Workshop huidchirurgie
De nieuwe NHG-standaard verdachte huidafwijkingen geeft u de mogelijkheid om een aantal huidafwijkingen zelf te verwijderen. Na deze workshop bent u in staat om een gedegen operatieplan uit te voeren, heeft u kennis over de benodigde locale anesthesie, kent u verschillende sluitingstechnieken en bent u bekwaam er 3 toe te passen in uw praktijk.
5 en 7 november (2x identieke nascholing), 17.30-21.00 met 30 min pauze, kosten 30,-
Symposium 10 jaar Mohs Klinieken

Mohschirurgie, ondernemen in de zorg en lancering Mijn Huidkanker App

opening-mohs-klinieken

Drs. Annik van Rengen opent het symposium 10 Jaar Mohs Klinieken

Mohs Klinieken bestaat 10 jaar. Deze mijlpaal werd vrijdag 2 november 2018 gevierd met een jubileumsymposium in een volle zaal van bioscoop Kinepolis in Dordrecht. De ruim 120 bezoekers, waaronder dermatologen, huisartsen en andere relaties van Mohs Klinieken, werden getrakteerd op een gevarieerd programma met een keur aan interessante sprekers. Onder meer werd gesproken over mohschirurgie als betrouwbare en  kostenefficiënte methode voor het opereren van basaalcelcarcinoom, de praktijk van een dermatologenspreekuur in de 1,5 lijnszorg en diverse casuïstiek op het gebied van dermatologie

Als sluitstuk van de middag werd de app Mijn Huidkanker officieel gelanceerd.

10 jaar mohs kliniekenProgramma en korte samenvatting

  • Ontvangst en welkom door drs. Annik van Rengen
  • Prof. Tamar Nijsten (dermatoloog, afdelingshoofd Erasmus MC) nam de aanwezigen mee in de epidemiologie van huidkanker.
  • Roel Genders (dermatoloog LUMC) belichte de historie van het ontstaan van de mohschirurgie en gaf uitleg bij onze studie over de waarde van het biopt bij het bcc.
  • Dr.Marcus Muche (dermatoloog, MK Hoorn) deed verslag van het onderzoek naar de richtlijn bcc en de plaats van mohschirurgie hierin.
  • een vijftal dermatologen van Mohs Klinieken behandelen een aantal interessante casereports.
  • dr. Kees-Peter de Roos (Dermatoloog, Dermapark, Uden, oud voorzitter NVDV) met de ins-and-outs van het ondernemen als dokter.
  • Koos Jongebreur (huisarts, Gezzuid Amsterdam) vertelde over de praktijk van het 1,5-lijns spreekuur.
  • Tot slot lanceerden dr. Hanke de Vijlder (dermatoloog, Isala Zwolle) en dr. Marcus Muche de nieuwe website en app voor patiënten met huidkanker. Deze interactieve website en app maken het mogelijk voor patiënten waarbij een basaalcelcarcinoom geconstateerd is, om gerichte informatie te krijgen over bijvoorbeeld het verwachte verloop van de operatie, de manier van sluiten en de zichtbaarheid van het litteken.

Zie ook https://mijnhuidkanker.net/  of   https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.persistence.mohs

Vragen of verzoeken om meer informatie

Heeft u naar aanleiding van het programma of het gehouden symposium nog vragen? Neemt u dan contact op met ons.
mijnhuidkanker.net

Met 55.000 diagnoses per jaar is huidkanker bij velen een actueel thema.
Mohs Klinieken en dermatologen van Isala (Zwolle) lanceren samen een interactieve app en website waarmee patiënten zorgvuldig advies krijgen over het beste type behandeling bij operatie van huidkankers, met name in het gezicht.
De nieuw ontwikkelde app  ‘Mijn-Huidkanker’ en website https://mijnhuidkanker.net/ geeft antwoord op vragen waarmee u geconfronteerd wordt wanneer er de meest voorkomende huidkanker (basaalcelcarcinoom) geconstateerd is
Natuurlijk, het definitieve besluit over de juiste behandeling van de huidkanker neemt u samen met de behandelend arts, maar een indicatie van de te verwachten uitkomst kan hierbij helpen en geruststellen, ondanks de diagnose huidkanker.
 
Welke behandeling heeft de eerste keuze? Met welke techniek wordt de plek verwijderd? Hoe groot wordt mijn operatiewond en blijf je het litteken zien?
Vragen waarop patiëntenfolders slechts in algemene termen antwoord geven als het gaat over diagnose en therapie. De patiënt is echter gebaat bij een meer individueel advies. 
Zowel voor patiënt als (huis)arts is het een betrouwbare tool om behandeling van gediagnosticeerde huidkankers beter ‘in beeld’ te krijgen.
 
Minimaal 55.000 keer per jaar wordt de diagnose huidkanker gesteld in Nederland en het is daarmee de meest voorkomende kanker in ons land.
De menselijke huid verandert ons hele leven lang. Sommige veranderingen wijzen op (het ontstaan van) huidkanker.
De applicatie ‘Mijn-Huidkanker’ geeft op basis van de door patiënt ingevoerde gegevens een voorstel voor de meest passende behandeling, gebaseerd op de recente Nederlandse richtlijnen, betrouwbare medische publicaties en de data van het verloop van meer dan tienduizend ingrepen.
 
Als het gaat om basaalcelcarcinoom in het gezicht, wordt deze vaak operatief verwijderd met de zogenoemde Mohs-chirurgie waarbij de arts direct alle snijvlakken onder de microscoop controleert. Zo kan gegarandeerd worden dat na de behandeling het zieke weefsel volledig is verwijderd en blijft gezond weefsel  juist zoveel als mogelijk gespaard. Dit heeft tevens als groot voordeel dat de cosmetische consequenties tot een minimum zijn beperkt.
Dermatologen van Mohs Klinieken (locaties in Dordrecht, Amsterdam en Hoorn) opereerden meer dan dertienduizend patiënten op deze manier in de afgelopen tien jaar.
 
De lancering van de interactieve website en app vindt plaats op het jubileumsymposium van Mohs Klinieken ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan.
We laten met een aantal voorbeelden zien wat de applicatie voor patiënten kan betekenen. Verder geven een experts lezingen op het gebied van huidkanker en ondernemen in zorg.

 
Mohs Klinieken opent buitenpoli in de Hoeksche waard!

Om onze service te vergroten openen we vanaf woensdag 6 juni 2018 een wekelijkse poli in ‘s-Gravendeel. Hiermee hopen we de dermatologische zorg dichter bij de patiënt te brengen (en voor onze patiënten uit die regio minder tol-ritjes naar Dordrecht). U kan er terecht met verwijzing van de huisarts voor eerste consulten, herhaalconsulten, diagnostiek (biopten), huidchecks en (zonder verwijzing) voor onze cosmetische zorg.
Ingrepen, Mohs-operaties, spataderonderzoek- en behandelingen gebeuren in onze hoofdvestiging in Dordrecht.
 
Adres: Trigoon –  Hendrik Hamerstraat 89, 3295 CG – ’s-Gravendeel
Telefoon: 078-6321080“Je bent hier tenminste geen nummer” (AD, 17 april 2018)

Een zelfstandig behandelcentrum (ZBC), is dat niet zo’n peperdure kliniek met dubieuze artsen? Integendeel. Steeds vaker kiezen mensen ervoor zich te laten opereren in een ZBC. Een kijkje bij Mohs Klinieken in Dordrecht.

Eerlijk is eerlijk, als je voor de deur staat bij Mohs Klinieken aan de Spuiboulevard, heb je niet direct het idee dat je voor de ingang van een modern medisch centrum staat. Maar dat is het wel degelijk. Op de eerste verdieping van het appartementencomplex bevinden zich meerdere behandel- en operatiekamers en één huiskamer. Alles ingericht met strakke meubels. Op de gangen lopen artsen, maar het is verder rustig. Geen hectiek zoals in een ziekenhuis.

Lees het hele artikel op Topics >>
“voor- en na”-foto’s van operaties

Op de mohs-chirurgiepagina en op mijn-mohs-operatie-pagina kan u enkele voorbeelden van resultaten na een huidkankeroperatie bekijken. Let op dat de open wonden voor sommige mensen schokkend kunnen zijn. Iedereen geneest anders en de getoonde voorbeelden geven geen garanties voor hoe het bij iemand anders zal genezen. Het zijn wel voorbeelden van hoe het (vaak) kan genezen.
Mohs Klinieken Amsterdam verhuist naar MC Zwaansvliet!

Begin november verhuizen we naar onze nieuwe locatie in het “Medisch centrum Zwaansvliet”. (mczwaansvliet.nl)

Samen met andere medische en paramedische collega’s zullen we vanaf 6 november in dit nieuwe centrum de vertrouwde goede zorg leveren die u van ons kent; een pand met ruimere spreekkamers, veel daglicht, ruime behandelkamers voor mohschirurgie en andere huidchirurgie, tijd en ruimte voor cosmetiek….. met een goede bereikbaarheid èn (goedkope) parking voor de deur en in de aangrenzende straten…

 

 

 

Adres: Zwaansvliet 5, 1081 AP Amsterdam           

Telefoonnummer en mailadres blijven onveranderd:

Fax: +31 (0)20 820 2186

 
Mohs Klinieken geeft workshops chirurgie op EADV

Voor de vierde keer op rij hebben onze dermatologen Muche, Kadouch en Van Rengen, met de hulp van mevr. den Hartog, Beers en Schilder (verpleegkundig specialist / physician assistant) tijdens het jaarlijks congres van de European Academy of Dermatology en Venereology de workshops “surgery” mogen oganiseren.

Dit internationaal congres wordt door meer dan 10.000 dermatologen van bezocht.

De workshops “Basic surgery” en “Advanced surgery” duurden 3.25uur en werden telkens 2 keer gegeven. In de eerste workshop leerden we de deelnemers hechten en in de gevorderde workshop op welke wijze een defect in het gelaat netjesgesloten kan worden, waarbij de vele technieken die we gebruiken, werden uitgelegd.

Het was een groot succes!
Grote actie cosmetische behandelingen! Informatie-avond, kortingen en kadootjes…

 

Op donderdag 14 september 2017 om 19.00 uur
organiseert Cosmooi / Mohs Klinieken Dordrecht een
INFORMATIE-AVOND OVER
COSMETISCHE BEHANDELINGEN
die in onze kliniek door deskundige
dermatologen uitgevoerd worden

Drs. O. Wolff zal uitleg geven over
boven- en onderooglidcorrecties, injectables
(botox en fillers) en onze
nieuwe resurfacing-laser

Er zal ruimschoots de tijd zijn om vragen te stellen

U kunt zich aanmelden via contact@mohsklinieken.nl.
Wilt u erbij vermelden met hoeveel personen u komt?

In september en oktober zijn er mooie acties bij Cosmooi, het label van Mohs Klinieken voor deskundige cosmetische zorg. Dezelfde artsen en assistenten met dezelfde persoonlijke aandacht voor u, kortom dezelfde zorgvuldigheid en kwaliteit als u van Mohs Klinieken gewoon bent.

Onze Cosmooi-actie (september en oktober): 

bij een ooglidcorrectie: gratis littekencrème, gratis coolpack, waardebon Cosmooi van 60€ waarmee u producten kan kopen uit ons zonnecrème en cosmetica-assortiment, of gebruiken als kortingsbon op een andere cosmetische behandeling

bij injectables (botox of fillers): 1 gratis oppervlakkige peeling van het gelaat

bij non-ablatieve laserbehandeling: verwen-tasje met gratis coolpack, zonnecrème én een verzorgende crème als nabehandeling

actieprijs non-ablatieve laser van het gehele gelaat: voor de eerste 20 aanmeldingen: 900€ ipv 1200€ én waardebon Cosmooi van 60€ én verwen-tasje
Voorlichting huidkanker

Op zaterdag 20 mei was de nationale huidkankerdag en zoals ieder jaar heeft ook Mohs Klinieken mensen gratis nagekeken op huidkanker. We hebben bij meerdere mensen huidkanker ontdekt en aan vele mensen scholing gegeven over hoe om te gaan met de zon en hoe huidkanker vroegtijdig te herkennen. 

Als u alles nog een rustig wil nalezen of als u niet de kans heeft gehad deze voorlichting bij te wonen, kan u hier een samenvatting vinden.

 

Veel leesplezier!
Mohs Klinieken bij de top van Nederland!

Drie klinieken halen de hoogste score in nieuw Elsevier-onderzoek naar de kwaliteit van particuliere zorgaanbieders: het Oogheelkundig Centrum Haarlemmermeer met de behandeling van staar en ooglensafwijkingen, de kliniek Medinova in Breda voor heupprothesen en Kliniek Zestienhoven in Rotterdam, eveneens Medi­nova, voor kijkoperaties aan de knie.

Daarnaast onderscheiden zich negentien particuliere klinieken met het hoogste eindoordeel plus bovengemiddelde prestaties op alle onderdelen. Daaronder bevinden zich grote concerns met vestigingen op meer locaties, zoals Oogziekenhuis Zonnestraal, de Nederlandse Obesitas Kliniek, Velthuis, Mohs en Annatommie. Ook kleinere klinieken als ‘total beauty care’-kliniek Gabriels te Barendrecht halen een fraai resultaat. In het overzicht ‘217 klinieken beoordeeld’ staan alle als beste beoordeelde klinieken gemarkeerd.

 

Wij zijn erg trots op deze hoge score en speciale vermelding in Elsevier! Dit is een mooie opsteker voor ons hele team!

 

http://www.elsevier.nl/onderzoek/achtergrond/2017/02/onderzoek-beste-klinieken-particuliere-klinieken-kunnen-nog-beter-457174/
Gestage groei aantal patiënten met kanker in Nederland

Gestage groei aantal patiënten met kanker in Nederland

In 2016 kregen ruim 108.400 Nederlanders de diagnose kanker: 2.500 patiënten meer dan in 2015. Dit blijkt uit voorlopige cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR), die IKNL jaarlijks ter gelegenheid van Wereldkankerdag bekend maakt. Net als in 2014 is huidkanker de meest voorkomende soort: 15.836 exclusief basaalcelcarcinoom, waarvan 8.174 mannen en 7.662 vrouwen. Op de tweede plaats (2015 eerste) komt darmkanker (15.427, waarvan 8.807 mannen en 6.620 vrouwen), gevolgd door borstkanker (14.511 vrouwen en 129 mannen), longkanker (12.168, waarvan 6803 mannen en 5365 vrouwen) en prostaatkanker (11.064).

 

Stijgend aantal huidkankerpatiënten

Top 10 meest voorkomende kankersoorten 2016

De trend in het stijgende aantal patiënten met huidkanker blijft zich voortzetten. De drie belangrijkste vormen van huidkanker in volgorde van frequentie zijn basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom. Melanoom is van deze vormen potentieel de meest dodelijke, maar het grootste deel van de toename zit ‘gelukkig’ in de groep met een vroeg stadium melanoom. Deze patiënten hebben uitstekende overlevingskansen: na vijf jaar zijn bijna alle patiënten nog in leven.

Ook al lijkt het aantal plaveiselcelcarcinomen van de huid te stabiliseren, het blijft een vorm van huidkanker die een enorm beslag legt op de zorgconsumptie en veel impact heeft op de patiënt. In ruim tweederde van de gevallen gaat het om een tumor in het hoofd-halsgebied, waar behandeling ook belangrijke cosmetische consequenties heeft. Ongeveer driekwart van de patiënten met een plaveiselcelcarcinoom is bovendien ouder dan 70 jaar: dat brengt ook een specifieke behoefte aan zorg met zich mee.

Basaalcelcarcinoom wordt niet meegenomen in het totaal aan patiënten met kanker maar komt het vaakst voor. Rond 40.000 nieuwe patiënten worden jaarlijks geconfronteerd met een tumor die langzaam groeit, vrijwel nooit uitzaait en waaraan maar heel weinig mensen overlijden.

Lees meer op: http://www.cijfersoverkanker.nl/nieuws/gestage-groei-aantal-patienten-met-kanker-in-nederland-34.html
Ooglidcorrectie sterk in prijs verlaagd!

Mohs Klinieken heeft de prijs voor een een ooglid-correctie fors in prijs verlaagd.

Voor een bovenooglid-correctie betaalt u nu 950€.

Een onderooglid-correctie kost 1100€.

Wij willen hiermee een mooie prijs aanbieden inclusief de hoge kwaliteit en service die u van onze artsen en assistenten kan verwachten.

Wil u weten wat we voor u specifiek kunnen betekenen? Maak een afspraak bij dokter Munte of dokter Wolff (Dordrecht), dokter Brandsen (Amsterdam) of dokter Muche (Hoorn).
Dermatologen Mohs Klinieken geven cursus huidchirurgie op EADV

Voor de derde keer op rij zijn dermatologen Kadouch, Muche en Van Rengen uitgenodigd om op het jaarlijks congres van de European Academy of Dermatology and Venereology de cursussen “basic surgery” en “advanced surgery” te geven.

De EADV is deEuropese vereniging van dermatologen en houdt dit jaar van 28 september tot 2 oktober haar jaarlijks congres inWenen.

Wij zijn trots op deze internationale waardering voor hun vakmanschap!
Internationaal symposium in Mohs Klinieken Amsterdam!

Het International Sociaty of Dermatologic Surgery gaat dit jaar door in Amsterdam van 15 tot 17 september. Het is een congres met deelnemers alle werelddelen. Er worden ruim 300 dermatologen verwacht.

Donderdag 16 september zal er in Mohs Klinieken Amsterdam geopereerd worden. Deze operaties worden rechtstreeks uitgezonden en besproken op het congres.

Er zullen Mohsoperaties, spataderoperaties, ooglidcorrecties en nageloperaties door verschillende experts-dermatologen  worden uitgevoerd, waarbij de Mohsoperaties door onze eigen dermatologen drs. Munte en dr. Muche worden gedaan. Dokter van Rengen zal als moderator optreden tijdens deze operaties.
HEELdeHUID: gratis tijdschrift

Elke 3 maanden zal de digitale uitgave van het blad HEELdeHUID op onze website te lezen en te downloaden zijn.  Dit is een tijdschrift, uitgegeven door de Nederlands Vereniging van Dermatologie en Venereologie, bedoeld voor patiënten en hun naasten, maar ook voor het grote publiek door de zieke huid te tonen en het belang van gezonde huid te onderstrepen.

Als u het blad ook thuis gestuurd wil krijgen, kost het 12,50 € per jaar voor vier nummers. Hiervoor kan u zich opgeven bij redactie@nvdv.nl.

 

Veel leesplezier!

HEELdeHUID
Mohs Klinieken doet mee met de marathon Hoorn

Marathon Hoorn 2016

Op zondag 5 juni 2016 heeft een team van Mohs Klinieken meegedaan aan de Hoornmarathon. Zowel de 10 km als de 5 km run waren goed bezet.

Gefeliciteerd alle meelopersHoorn Marathon 2016 uitslagen! Een kijkje op de tijden kan je hier nemen. Volgend jaar weer en dan nog een team bij de 21,1 km van de marathon Hoorn!
Dr. Kadouch life op RTLZ

Gisterenavond was dr. Kadouch (Mohs Klinieken Amsterdam) te zien in de life uitzending “Van Liempt Life”. Dr. Kadouch zien we vaker terug in de media als expert van complicaties na cosmetische ingrepen en met name fillers, het onderwerp van zijn proefschift.

De uitzending is terug te zien op http://www.rtlz.nl/programma/van-liempt-live    (aflevering 41)

 
Opvolging van dokter Heughebaert door dr. Wisgerhof

Op 1 januari is onze gewaardeerde collega Carol Heughebaert verhuisd naar België, regio Gent.

Dokter Heughebaert wordt opgevolgd door dr. Wisgerhof, onze nieuwe enthousiaste collega dermatoloog.

Het hele team van Mohs Klinieken is erg verheugd haar in ons team te kunnen opnemen en we kijken uit naar een mooie en professionele samenwerking!
Vanaf 2016 heeft Mohs Klinieken Hoorn een diëtiste spreekuur.

Vanaf 2016 kunnen wij u in Hoorn nog completer helpen door intensieve samenwerking met diëtist Wendy Reijnders. Voor meer informatie belt u onze balie of kijkt u op haar website.
Op 29 oktober is het Wereldpsoriasisdag!

Op 29 oktober is het Wereldpsoriasisdag. Uit onderzoek blijkt mensen terughoudend zijn in het aangaan van een relatie of vriendschap met een patiënt (7 procent), niet met hem/haar wil lunchen of dineren (18 procent), weigert een wangzoen te geven bij een kennismaking (30 procent) of zelfs het geven van een hand (28 procent). Daarnaast wil 44 procent van de ondervraagden geen seksuele relatie beginnen met een psoriasispatiënt. Dit gedrag komt vermoedelijk voort vanuit het foutieve denkbeeld dat psoriasis besmettelijk is.

Steun de mensen met psoriasis en verspreid dit filmpje via Twitter of Facebook voor meer begrip!

 

Hoe kijk jij de volgende keer naar een psoriasispatiënt?
Internationaal congres in Copenhagen: Mohs Klinieken geeft succesvolle workshops!

Tijdens het jaarlijks congres van de European Society of Dermatology and Venereology (EADV) in Copenhagen hebben onze dermatologen Kadouch, Muche en van Rengen, voor de tweede keer op rij, de workshops “basic surgery” en “advanced surgery” mogen organiseren. Tijdens deze workshops gaven ze les in huidchirurgie aan een internationaal publiek van dermatologen.

Dr. Kadouch en dr. Muche werden naderhand geïnterviewd:

 

Ook 2 deelnemers werden gevraagd wat ze vonden van deze cursus:

 

Ook dokter Munte kwam in actie en mocht op dit congres, bezocht door ruim 6000 dermatologen, een lezing geven over mohschirurgie.
Bijscholing doktersassistenten

Bij Mohs Klinieken kunnen doktersassistenten bijgeschoold worden om zo beter huidproblemen te herkennen.

Deze erg goed gewaardeerde avonden zijn een traditie geworden, waar velen naar uitkijken. Het aantal deelnemers is beperkt… snel inschrijven is dan ook aan te raden.

Inschrijven kan via contact@mohsklinieken.nl (Dordrecht), contactnh@mohsklinieken.nl (Hoorn) of contactamsterdam@mohsklinieken.nl (Amsterdam).

 

16 en 23 november (Amsterdam en Hoorn): Behandeling met “hormoonzalven” (topische corticosteroïden) bij kinderen (vooraankondiging)

21 en 28 september (Amsterdam en Hoorn): Flebologie (vol)

 
verbod op zonnebanken!

Volop in de media:

De beroepsvereniging van dermatologen (NVDV) eist een verbod op de verkoop van zonnebanken aan particulieren. Onderzoek toont aan dat mensen die gebruikmaken van de zonnebank een sterk verhoogd risico hebben op huidkanker.

De gevaren van het ‘zonnen’ onder een zonnebank worden stelselmatig onderschat, zeggen de dermatologen. Vooral door gebruik op jonge leeftijd neemt het risico op huidkanker toe.

 

Voor meer informatie:

– http://nos.nl/artikel/2035711-huidartsen-pleiten-voor-verbod-op-zonnebank-thuis.html
Nationale huidkankerdag erg succesvol!

Alleen in Mohs Klinieken Amsterdam (Zuidas) en Hoorn zijn op 17 mei nog enkele plaatsen beschikbaar !
Mohs Klinieken doet volop mee bij Huidkankerdag

HKD-HORI-WIT-RGB-LR

Alle vestigingen van Mohs Klinieken zullen op zaterdag 30 mei 2015 van 10:00-13:00 geopend zijn. Inschrijving voor de huidcontrole kan vanaf 20 april en uitsluitend via de website www.huidkankerdag.nl.

Laat uw huid nakijken op huidkanker en neem een kijkje achter de schermen met een bezoek aan een van onze klinieken! U krijgt uitgebreide informatie over de preventie en de behandeling van huidkanker, informatieboekjes over goede zonbescherming en monstertjes van zonnecrème.
Deelname aan spataderonderzoek van Erasmus MC: de SAPTAP studie

Vergelijkend onderzoek tussen EVLT en Muller behandeling bij spataderen. Spataderen zijn aanwezig bij ongeveer 25% van de algemene bevolking. Bij 1/3 van de mensen met spataderen functioneren de oppervlakkige stamader en de zijtakaderen niet meer goed. In Nederland worden deze patiënten doorgaans met twee verschillende therapieën behandeld: de endoveneuze lasertherapie en de ambulante flebectomie volgens Muller. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de endoveneuze lasertherapie bij lang niet alle patiënten nodig is.

Om te beoordelen of de behandeling met alleen Muller net zo goed is als de combinatiebehandeling van endoveneuze laser therapie met Muller, doen wij een vergelijkend onderzoek naar deze behandelingen. De naam van dit onderzoek is de ‘SAPTAP’ studie.

Als u meedoet met het onderzoek heeft u 50% kans om alleen de Muller behandeling te krijgen en 50% kans om de combinatiebehandeling van endoveneuze laser therapie met Muller te krijgen. Wij vragen u alleen enkele vragenlijsten in te vullen en een óf tweemaal extra op controle te komen, zodat wij een goed beeld krijgen in hoeverre de ene behandeling beter bevalt dan de andere behandeling.

We hopen met de resultaten van dit onderzoek het aantal onnodige endoveneuze laserbehandelingen in de toekomst te kunnen verminderen.

Voor informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Dermatologie (010-7040110). Ook kunt u als u vragen hebt over de het onderzoek gebruik maken van een speciaal emailadres: SAPTAP@erasmusmc.nl

In Mohs Klinieken Dordrecht is drs. O. Wolff aanspreekpunt voor deze studie.

Andere centra die ook deelnemen aan dit onderzoek zijn: Centrum Oosterwal in Alkmaar, Rotterdam Erasmus MC in Rotterdam, Dermapark in Uden en Isala ZH in Zwolle.
Mohs Klinieken Hoorn volledig gecontracteerd

Sinds 09 maart is het bevestigd: ook Mohs Klinieken Hoorn (Noord Holland) heeft contracten/betaalovereenkomsten met alle zorgverzekeraars. Als laatste verzekeraar heeft Menzis het contract afgesloten. Een overzicht over de vergoedingen vindt u hier.
Onderzoek behandeling plaveiselcelcarcinoom

Mohs Klinieken doet mee aan onderzoek van de ErasmusMC naar de behandeling van het plaveiselcelcarcinoom. Voor patiënten verandert er niets aan de behandelmethode. Deelname is vrijwillig.      

Het onderzoek

Om de behandelingen van huidkanker te verbeteren is er medisch wetenschappelijk onderzoek nodig. In dit onderzoek wordt er specifiek gekeken naar de chirurgische behandeling van één type huidkanker: het plaveiselcelcarcinoom.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

U krijgt de zorg, de behandeling en de nazorg zoals gebruikelijk. Dit onderzoek verandert hier dus niets aan. Voor dit onderzoek worden gegevens verzameld over: uw gezondheid, de behandeling en de resultaten van de behandeling na één, twee en vijf jaar. Deze gegevens worden uit uw patiëntendossier verzameld en in een database opgeslagen. Ook wordt er informatie opgevraagd uit het Pathologisch-Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (PALGA ).

Privacy

Uw gegevens worden opgeslagen in een beveiligde database. Deze database is alleen in te zien door enkele leden van het onderzoeksteam, medewerkers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en leden van de Medisch Ethische Toetsings Commissie.

Wat vragen wij van u?

Wij vragen u vriendelijk om toestemming voor: het verzamelen van de onderzoeksgegevens en het koppelen van uw gegevens aan het Pathologisch-Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (PALGA). Daarnaast vragen wij u één jaar na de behandeling hoe tevreden u bent over het litteken. Het beantwoorden van deze vraag kost u hooguit 1 minuut.

Deelname aan dit onderzoek

Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Deelname levert voor uzelf geen direct voordeel op. U krijgt ook geen vergoeding.

U besluit mee te doen

Bij een volgend bezoek wordt u gevraagd of u wilt deelnemen aan dit wetenschappelijke onderzoek. Als u toestemt, neemt u deel aan ons onderzoek.

U heeft het recht om op elk moment, zonder opgave van reden, uw deelname aan het onderzoek te beëindigen.

U besluit niet mee te doen

Zoals eerder vermeld, is deelname aan het onderzoek geheel vrijwillig. Als u besluit niet deel te nemen aan het onderzoek heeft dit geen verdere gevolgen voor uw behandeling. U hoeft ook geen reden op te geven waarom u niet wilt meedoen.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kunt u terecht bij uw behandelend arts of de onderzoekers die genoemd staan onder aan deze brief.

Het onderzoeksteam

Contactgegevens

Drs. C.B. van Lee, hoofdonderzoeker Erasmus MC

Email: huidkanker@erasmusmc.nl

Telefoonnummer: 010-7040110

Het onderzoeksteam

Prof. T.E.C. Nijsten, dermatoloog Erasmus MC

Dr. N.W.J. Kelleners-Smeets, dermatoloog Maastricht UMC

Dr. H.C. de Vijlder, dermatoloog Isala Ziekenhuis

Drs. L.C.C. Wijne, dermatoloog Ampia Ziekenhuis en Erasmus MC

Drs. A. van Rengen, dermatoloog Mohs klinieken

Drs. R.G.L. Nellen, dermatoloog IJsselland Ziekenhuis
Nationale huidkankerdag 30 mei 2015

Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker. Tijdens de Huidkankerdag die gehouden wordt op 30 mei 2015 is het mogelijk je huid te laten controleren op eventuele verdachte plekjes door onze dermatologen in Mohs Klinieken en in meer dan 80 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in heel Nederland.

Naast een huidcheck krijgt u ook informatie over hoe u uw huid het beste kunt beschermen én zelf kunnen controleren.

U moet zich wel inschrijven via www.huidkankerdag.nl (binnenkort  open voor inschrijving)