Bel voor vragen of een afspraak: 085 – 016 00 79  (lokaal tarief | 08:30-17:00)

mijnhuidkanker.net

Met 55.000 diagnoses per jaar is huidkanker bij velen een actueel thema.
Mohs Klinieken en dermatologen van Isala (Zwolle) lanceren samen een interactieve app en website waarmee patiënten zorgvuldig advies krijgen over het beste type behandeling bij operatie van huidkankers, met name in het gezicht.
De nieuw ontwikkelde app  ‘Mijn-Huidkanker’ en website https://mijnhuidkanker.net/ geeft antwoord op vragen waarmee u geconfronteerd wordt wanneer er de meest voorkomende huidkanker (basaalcelcarcinoom) geconstateerd is
Natuurlijk, het definitieve besluit over de juiste behandeling van de huidkanker neemt u samen met de behandelend arts, maar een indicatie van de te verwachten uitkomst kan hierbij helpen en geruststellen, ondanks de diagnose huidkanker.
 
Welke behandeling heeft de eerste keuze? Met welke techniek wordt de plek verwijderd? Hoe groot wordt mijn operatiewond en blijf je het litteken zien?
Vragen waarop patiëntenfolders slechts in algemene termen antwoord geven als het gaat over diagnose en therapie. De patiënt is echter gebaat bij een meer individueel advies. 
Zowel voor patiënt als (huis)arts is het een betrouwbare tool om behandeling van gediagnosticeerde huidkankers beter ‘in beeld’ te krijgen.
 
Minimaal 55.000 keer per jaar wordt de diagnose huidkanker gesteld in Nederland en het is daarmee de meest voorkomende kanker in ons land.
De menselijke huid verandert ons hele leven lang. Sommige veranderingen wijzen op (het ontstaan van) huidkanker.
De applicatie ‘Mijn-Huidkanker’ geeft op basis van de door patiënt ingevoerde gegevens een voorstel voor de meest passende behandeling, gebaseerd op de recente Nederlandse richtlijnen, betrouwbare medische publicaties en de data van het verloop van meer dan tienduizend ingrepen.
 
Als het gaat om basaalcelcarcinoom in het gezicht, wordt deze vaak operatief verwijderd met de zogenoemde Mohs-chirurgie waarbij de arts direct alle snijvlakken onder de microscoop controleert. Zo kan gegarandeerd worden dat na de behandeling het zieke weefsel volledig is verwijderd en blijft gezond weefsel  juist zoveel als mogelijk gespaard. Dit heeft tevens als groot voordeel dat de cosmetische consequenties tot een minimum zijn beperkt.
Dermatologen van Mohs Klinieken (locaties in Dordrecht, Amsterdam en Hoorn) opereerden meer dan dertienduizend patiënten op deze manier in de afgelopen tien jaar.
 
De lancering van de interactieve website en app vindt plaats op het jubileumsymposium van Mohs Klinieken ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan.
We laten met een aantal voorbeelden zien wat de applicatie voor patiënten kan betekenen. Verder geven een experts lezingen op het gebied van huidkanker en ondernemen in zorg.