Bel voor vragen of een afspraak: 085 – 016 00 79  (lokaal tarief | 08:30-17:00)

Symposium 10 jaar Mohs Klinieken

Mohschirurgie, ondernemen in de zorg en lancering Mijn Huidkanker App

opening-mohs-klinieken

Drs. Annik van Rengen opent het symposium 10 Jaar Mohs Klinieken

Mohs Klinieken bestaat 10 jaar. Deze mijlpaal werd vrijdag 2 november 2018 gevierd met een jubileumsymposium in een volle zaal van bioscoop Kinepolis in Dordrecht. De ruim 120 bezoekers, waaronder dermatologen, huisartsen en andere relaties van Mohs Klinieken, werden getrakteerd op een gevarieerd programma met een keur aan interessante sprekers. Onder meer werd gesproken over mohschirurgie als betrouwbare en  kostenefficiënte methode voor het opereren van basaalcelcarcinoom, de praktijk van een dermatologenspreekuur in de 1,5 lijnszorg en diverse casuïstiek op het gebied van dermatologie

Als sluitstuk van de middag werd de app Mijn Huidkanker officieel gelanceerd.

10 jaar mohs kliniekenProgramma en korte samenvatting

  • Ontvangst en welkom door drs. Annik van Rengen
  • Prof. Tamar Nijsten (dermatoloog, afdelingshoofd Erasmus MC) nam de aanwezigen mee in de epidemiologie van huidkanker.
  • Roel Genders (dermatoloog LUMC) belichte de historie van het ontstaan van de mohschirurgie en gaf uitleg bij onze studie over de waarde van het biopt bij het bcc.
  • Dr.Marcus Muche (dermatoloog, MK Hoorn) deed verslag van het onderzoek naar de richtlijn bcc en de plaats van mohschirurgie hierin.
  • een vijftal dermatologen van Mohs Klinieken behandelen een aantal interessante casereports.
  • dr. Kees-Peter de Roos (Dermatoloog, Dermapark, Uden, oud voorzitter NVDV) met de ins-and-outs van het ondernemen als dokter.
  • Koos Jongebreur (huisarts, Gezzuid Amsterdam) vertelde over de praktijk van het 1,5-lijns spreekuur.
  • Tot slot lanceerden dr. Hanke de Vijlder (dermatoloog, Isala Zwolle) en dr. Marcus Muche de nieuwe website en app voor patiënten met huidkanker. Deze interactieve website en app maken het mogelijk voor patiënten waarbij een basaalcelcarcinoom geconstateerd is, om gerichte informatie te krijgen over bijvoorbeeld het verwachte verloop van de operatie, de manier van sluiten en de zichtbaarheid van het litteken.

Zie ook https://mijnhuidkanker.net/  of   https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.persistence.mohs

Vragen of verzoeken om meer informatie

Heeft u naar aanleiding van het programma of het gehouden symposium nog vragen? Neemt u dan contact op met ons.