Bel voor vragen of een afspraak: 085 – 016 00 79  (lokaal tarief | 08:30-17:00)

Behandelingen

Excisie

Onder plaatselijke verdoving wordt het plekje uitgesneden en de wond gehecht. Het verwijderde stukje huid wordt meestal later microscopisch onderzocht door de anatoom-patholoog. De hechtingen worden meestal na 1 tot 2 weken verwijderd. Lees meer over deze behandeling.

Photodynamische therapie

Het te behandelen gebied wordt ingesmeerd met een gel en na een paar uur wordt het met een speciale rode lamp belicht. Deze behandeling dient na een paar uren herhaald te worden. De behandeling kan pijnlijk zijn, zodat plaatselijke verdoving soms noodzakelijk is. U verblijft in onze woonkamer en voorzien u van eten en drinken. Lees meer over deze behandeling.

Laserbehandeling spatader (endovasculaire laser therapie)

Uw hebt samen met uw arts besloten om uw spatader met behulp van de laser te behandelen. Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. De essentie van deze behandeling is dat er een laserdraad in de te behandelen ader wordt aangebracht, door de laserstralen wordt de ader vervolgens dichtgeschroeid. Deze behandeling is niet geschikt voor alle spataderen en wordt alleen uitgevoerd bij grote, niet te kronkelig verlopende spataderen. Lees meer over deze behandeling.

 

Scleroseren

Spataderen kunnen we behandelen door ze in te spuiten (scleroseren). Bij deze behandeling wordt met een heel fijn naaldje een vloeistof of een schuim in de spatader gespoten. Deze ‘zeepachtige’ vloeistof lokt een ontstekingsreactie uit in de vaatwanden, die daardoor ‘verkleven’ met als gevolg dat de spatader vergaat. Een groot voordeel van deze behandeling is de korte behandeltijd: de gehele behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Lees meer over deze behandeling.

Cryotherapie

Cryotherapie is een therapie om plekjes van de huid te behandelen door de afwijkende cellen stuk te vriezen met stikstof. Vloeibaar stikstof heeft een temperatuur van -195 C!

Met een spuitbus wordt de vloeibare stikstof op de te behandelen plek gespoten. Dit is een beetje pijnlijk en duurt enkele seconden. De plek wordt wit tijdens het bevriezen. Nadien kan de behandelde huid rood worden en kan er blaarvorming ontstaan. Het lijkt net alsof u zich verbrand heeft. Er is geen speciale nabehandeling nodig.Binnen 2 weken is de huid genezen. Soms kan de huid na de behandeling wat lichter of juist donkerder verkleuren. Dit is tijdelijk.

Het is belangrijk om de behandelde gebieden voor tenminste 6 weken extra te beschermen tegen de zon.

Curetteren of afschrapen

Dit gebeurt met een curette onder plaatselijke verdoving met een injectie of met verdovende crème. U krijgt een schaafwondje dat meestal over 1 week genezen is.

Botulinetoxine bij overmatig zweten of rimpels

zie cosmetiek