Behandelingen

Cosmetische behandelingen

Mohs Klinieken voert cosmetische behandelingen uit met een professionele dermatologische aanpak. Bij Mohs Klinieken werken ervaren dermatologen en geen cosmetische artsen. Wij werken zorgvuldig en verantwoord en uitsluitend met bewezen, veilige en betrouwbare methodieken.

Cosmooi - cosmetiek door Mohs KliniekenMohs Klinieken biedt haar cosmetische behandelingen aan onder het label Cosmooi. De Cosmooi cosmetische behandelingen vallen onder de onverzekerde zorg en worden vanzelfsprekend met net zoveel zorg uitgevoerd als u van ons gewend bent.

Naarmate we ouder worden neemt de kwaliteit van onze huid af. Het celvernieuwingsproces wordt trager, de hoeveelheid collageen in de huid en de talgproductie nemen af. Hierdoor wordt de huid dunner, slapper en droger. Veel zonblootstelling en roken kunnen deze veranderingen verergeren. We zien rimpels,  pigmentvlekken en ouderdomsplekjes ontstaan. Samen met u kunnen we kijken hoe we de huid op een veilige manier kunnen verfraaien.

Huidveroudering

Rimpels kunnen behandeld worden met botulinetoxine (“Botox”), een spierverslappend middel, of kunnen opgevuld worden met rimpelvullers, ofwel “fillers”.

Botox: inspuiting met botox is de meest uitgevoerde cosmetische behandeling ter wereld! Het is een uiterst veilige methode om er jong en relaxed uit te zien. Het vermindert tijdelijk de werking van de spieren die ingespoten worden en wordt gebruikt bij rimpels die ontstaan door spiersamentrekkingen, zoals bij lachen en fronsen. Lees meer over deze behandeling.

Chemische peeling: een doffe huid, zwangerschapsmasker, ouderdoms- en zonneschadeplekjes, pigmentvlekken en fijne rimpeltjes kunnen met een chemische peeling flink opknappen. Er kunnen grote oppervlakten zoals het gelaat, decolleté en handruggen behandeld worden. We voeren 2 soorten peeling uit: een oppervlakkige en een middeldiepe peeling. Samen met u bespreken we welke peeling het best bij u past. Lees meer over deze behandeling.

Fractionele CO2-laser: deze moderne laserbehandeling gebruiken we bij huidveroudering, (acne)littekens en bij de behandeling van sommige goedaardige plekjes. Door de kleine gaatjes die de laser in de huid maakt, zal na genezing de huid egaler en steviger zijn. We kunnen een regio in het gelaat, zoals rond de ogen of rond de mond, of een volledig gelaat behandelen. Dit alles afhankelijk van uw wensen. Lees meer  over deze behandeling.

Goedaardige plekjes

Indien uw dermatoloog een goedaardig plekje heeft vastgesteld, kunt u zelf kiezen om dit te laten verwijderen of niet. Het verwijderen van zulke plekjes (goedaardige moedervlekken, zogenaamde “ouderdomswratten”, steelwratten, bloedvatenkluwen (angioom)…) kan op verscheidende manieren:

Excisie (wegsnijden) en afschaven: hierbij wordt de huid met de afwijking (goedaardige moedervlek, ongewenste tatoeage, …) weggesneden en gehecht. Soms wordt het defect niet gesloten en laten we het spontaan genezen. Welke techniek gekozen wordt, gebeurt in overleg met u. Lees meer over deze behandeling.

Bevriezen (cryotherapie), curetteren en afknippen: ouderdomswratten of bruine vlekjes (“levervlekken”) kunnen worden bevroren met vloeibare stikstof (-195*C). De behandelde plekjes zullen eraf vallen binnen 2 weken. Soms kan de huid na de behandeling wat lichter of juist donkerder verkleuren. Dit is tijdelijk. Curetteren of afschrapen van de plekken gebeurt met een curette onder plaatselijke verdoving met een injectie of met verdovende crème. U krijgt een schaafwondje dat meestal na 1 week genezen is. Steelwratjes knippen we af. Dit kan gelukkig meestal zonder verdoving. Deze behandelingen worden meestal door de doktersassistent uitgevoerd.

Coaguleren: rode plekjes en bolletjes (bloedvaten”spinnetje”, angioompjes) kunnen we eenvoudig met elektriciteit dichtbranden. Meestal gebeurt dit zonder verdoving en blijft er een heel klein brandplekje over dat binnen enkele dagen geneest zonder litteken.

Spataderen

Spataderen kunnen ontsierend zijn. Cosmetisch storende spataderen kunnen behandeld worden met inspuitingen (scleroseren) of een operatie zoals de ambulante flebectomie (Muller techniek).

Scleroseren: fijne spatadertjes behandelen we door ze in te spuiten (scleroseren). Bij deze behandeling wordt met een heel fijn naaldje een vloeistof in de spatader gespoten. Deze ‘zeepachtige’ vloeistof lokt een ontstekingsreactie uit in de vaatwanden, die daardoor ‘verkleven’ met als gevolg dat de spatader vergaat. Lees meer over deze behandeling.

Müller operatie: de behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Vervolgens worden er kleine sneetjes gemaakt van ongeveer 2-3 mm en wordt de spatader via deze sneetjes met een speciaal haakje eruit gehaald. Het cosmetisch resultaat is meestal heel goed! Lees meer over deze behandeling.

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie - Cosmetiek Mohs KliniekenDoor veroudering, erfelijke aanleg en leefstijl kan uw huid en/of spieren rondom uw ogen gaan verslappen. U kunt er daardoor vermoeid en ouder uit gaan zien. Door het wegnemen van het teveel aan huid, en soms ook spier- en vetweefsel, krijgt u weer een frisse open blik. Onze dermatologen zijn zeer ervaren in het opereren in het gelaat. Ook voor deze cosmetische behandeling bent u in vertrouwde en ervaren handen. Lees meer over deze behandeling.

Overmatig zweten

Overmatig zweten kan een groot probleem zijn. Botuline-injecties (“Botox”) is een heel goede en veilige manier om dit te verhelpen. Het product vermindert tijdelijk de werking van de zweetklieren in de huid. Met een uiterst fijn naaldje wordt een kleine hoeveelheid vloeistof in het te behandelen gebied ingespoten. Deze techniek wordt meestal voor overmatig zweten van de oksels gebruikt, maar ook handen en voeten kunnen behandeld worden. Pas na 1 week merkt u het effect, dat 4 tot 8 maanden aanhoudt.

Tarieven cosmetiek

Consulten

 • Consult: €70 (éénmalig en gratis bij behandeling vanaf €400)
 • Volledige huidcheck: €90

Verrichtingen

 • Behandeling bij doktersassistent (15 min.): €65
 • Coaguleren: €65
 • Afschaven moedervlek: 1x: €85 / 2x: €120 / 3x: €155 / 4x: €190
 • Ingreep (bv wegsnijden moedervlek): €375
 • Oorlelcorrectie: €395 per oor
 • Grote ingreep (bv wegsnijden tattoo): €550
 • Ooglidcorrectie: bovenoogleden: €930
 • Ooglidcorrectie: onderoogleden: €1.100

Spataderbehandeling

 • Scleroseren (per ml ingespoten product): 1-2ml: €150 / 3-5ml: €200 / 6-8ml: €250
 • Müller operatie in combinatie met laserbehandeling (per been): €350
 • Müller operatie (per been): €550
 • Verbandkous: €30

Botulinetoxine

U betaalt per eenheid ingespoten product. Reken op gemiddeld 20 eenheden bij een voorhoofdfronsrimpel of voor een behandeling rond de ogen. De hoeveelheid is met name afhankelijk van het gewenste resultaat en de beginsituatie. Het benodigde aantal eenheden wordt samen met de dokter voorafgaand aan de behandeling met u besproken. Voor een eerste behandeling betaalt u waarschijnlijk iets meer dan voor het bijwerken van een eerdere behandeling.

 • €9 / eenheid Bocouture
 • Bij overmatig zweten: €500
 • Bij bruxisme (tandenknarsen): €400
 • Botox: +€80

Peeling

 • Oppervlakkige peeling: €75 per keer / €410 voor 6 keer
 • Middeldiepe peeling: €180
 • Xanthelasmata: €120

Pixel CO2- laser

 • 1 plekje: €120
 • Onderoogleden óf bovenlip: €245
 • Wangen óf voorhoofd: €430
 • Rond de mond (boven- en onderlip, kin): €360
 • Gehele gelaat, uitgebreide behandeling: €720