Patiënt reviews

2 mei 2016

In het kort; Na het intake gesprek met een zee aan informatie, was ik helemaal op de hoogte.De behandeling (3 keer analyse van verwijderde huid) door Drs. Annik van Rengen verliep perfect, de noodzakelijke wachttijden tijdens de gehele behandeling heb ik doorgebracht op internet (gratis snel WIFI) in een ontspannen sfeer en een goed verzorgde lunch.Vandaag 02 mei 2016 op wond controle geweest en verwijderen van hechtingen, ook dat verliep stipt op afspraak, na 10 min. was ik weer buiten.Alles zag er prima uit en genezing zal goed verlopen.Ik kan geen enkel punt noemen wat niet bevallen is.Het geheel verliep volledig pijnloos of irritatie.Alle lof voor de Mohs kliniek in Dordrecht!ik hoop er nooit meer te komen, maar als het nodig is ga ik er beslist weer met groot vertrouwen heen.

Zorgkaart Nederland

een hele dikke 10! 10 juli 2015

Erg goed ontvangen goede uitleg. Al het personeel zo ontzettend vriendelijk, de arts dr. Muche echt een aanrader een fantastische arts. Kortom een hele dikke 10.

Zorgkaartnederland.nl

niet alleen uiterst deskundig, maar ook zeer zorgvuldig en nauwgezet. 10 augustus 2015

Dr. Renate Brandsen en haar team waren niet alleen uiterst deskundig, maar ook zeer zorgvuldig en nauwgezet. Ondanks een drukke vrijdag, werd ik in alle opzichten voortreffelijk behandeld; vooral de pijnloze verdoving in mijn neus, was boven verwachting. Ook de nazorg, controle en verwijdering van stitches was meer dan OK; hulde aan Hellen.

 

 

Zorgkaartnederland.nl

nu 4 weken later ziet het er perfect uit! 3 juni 2015

Door de dermatoloog voor de keus gesteld behandeling in het ziekenhuis of naar gespecialiseerde Mohs kliniek. Gekozen voor de Mohs kliniek in Dordrecht. Intake in april verliep zeer prettig en eind april voor behandeling terug. Behandeling werd uitgevoerd door dr. Wolff bij wie je je meteen op je gemak voelt. Ook de assistenten doen er alles aan om je op je gemak te laten voelen. De behandeling moest 2 keer omdat het na 1 keer nog niet schoon was. Om de wond te hechten moest een stukje huid bij mijn oor weg worden gehaald om op mijn neus te “plakken”. De behandeling viel mij reuze mee en pijn heb ik niet of nauwelijks gehad. Na een week terug om de hechtingen eruit te laten halen. Plekje zag er volgens de arts goed uit. Zelf vond ik het iets minder mooi maar nu 4 weken later ziet het er perfect uit. Ik kan dan ook deze kliniek van harte aanbevelen aan een ieder die een plek(je) huidkanker moet laten verwijderen.

 

 

Zorgkaartnederland.nl

“vaatbehandeling perfect geregeld” 14 maart 2015

Was al een tijd aan het lijntje gehouden door een vaatchirurg in een ziekenhuis in D., via een kennis bij de Mohs klinieken terecht gekomen, alles was perfect geregeld, vanaf de afspraak, de behandeling was net of je in huiselijke kring was, allemaal vriendelijk, behandeling zeer geslaagd, kan de Mohs klinieken echt aanbevelen.

waardering 9,8 op zorgkaartnederland.nl

Persoonlijk verhaal Vanessa M.

“Er moet een plekje weggehaald worden aan de zijkant van de neus, vlakbij het oog, een basaalcelcarcinoom, voor degenen die het precies willen weten. Het is een huidkankertje, het meest voorkomend, maar wel het veiligst, weg is weg….

En toch gaan er allerlei vragen door mijn hoofd:

  • Hoe gaat het met het weghalen?
  • Gaat het met de verdoving?
  • Is het in één keer weg of niet?
  • Hoe ziet het erna eruit?
  • Heb ik veel last?
  • Ben ik erg blauw na de behandeling?

Om 8.30u in de kliniek zijn. De avond ervoor en de dag van behandelen ben ik bloednerveus! Het zijn zenuwen waar ik geen invloed op heb, daar kan geen ontspanningsoefening tegenop…

(Wel heeft het me erg geholpen de dag voor de behandeling iets leuks te doen met mijn dochter, al zijn mijn gedachten steeds bij 30 dec…)

Als ik aankom (na een nacht van slecht slapen) zit er nog iemand in de wachtruimte voor een zelfde soort behandeling. Dus er is meteen contact…

Al heel snel word ik opgehaald en de 2 assistenten drentelen om me heen in de behandelkamer. Iedereen in de kliniek is trouwens oprecht vriendelijk, dat begint al bij de balie…!

Er hangt een ontspannen sfeer, bijna als bij een beautyverwendag in een schoonheidssalon, ondanks het feit dat ik erg zenuwachtig ben geeft dat een erg fijn gevoel. Medemenselijkheid, geduld, professionaliteit, warmte…

De arts (mw. Van Rengen) is heel erg prettig in de omgang met mensen en heeft een vriendelijke uitstraling. Ze vertelt me precies wat ze gaat doen, stap voor stap, al lig ik met klamme handen op de bank. De huid wordt zorgvuldig schoongemaakt en de arts maakt een tekeningetje op de huid. Ik krijg 2 verdovingsprikken…

De eerste is even gevoelig, de tweede voel ik niet eens. Ik probeer me te concentreren op een positief beeld, al is het best een beetje moeilijk. Er wordt een lap over mijn gezicht gelegd met een gat, zodat de arts precies bij de plek kan. Het weghalen gaat prima, ze coaguleert (dichtmaken)nog even wat kleine bloedvaatjes en ik mag een speciale wachtruimte in (dus niet dezelfde als bij binnenkomst). Ik heb een boek bij me, maar ik lees geen letter…

Ik babbel wat met mijn lotgenoot en stuur wat sms-jes rond naar degenen die willen weten hoe ’t gaat. Al vrij snel mag ik terug de bank op. Helaas moet er nog een stukje weg. Het positieve is dat het aan de oppervlakte is.

Opnieuw moet ik na de behandeling wachten. Dit keer wat langer omdat er inmiddels nog 2 mensen binnengekomen zijn voor een behandeling. De verdoving begint uit te werken en daardoor begint de plek wat te branden. De assistenten komen regelmatig vragen in de wachtruimte of het goed gaat met iedereen die geholpen is. En of iemand wat wil drinken.

Gelukkig mag ik tussendoor de wond dicht laten maken, de plek is schoon. Ook dit wordt heel zorgvuldig gedaan. Eigenlijk was er na de eerste ronde een heleboel spanning van me afgevallen en dat scheelt wel in het verloop van de rest.

Ik mag naar huis. De rest van de dag voel ik me niet opperbest en ook de volgende ochtend is mijn wang wat opgezwollen en zijn mijn ogen iets dikker. In de loop van de dag gaat het beter. Toch is het wat hinderlijk dat er hechtingen in zitten, maar dat is voor een paar dagen.

Na een week mogen de hechtingen eruit. Eigenlijk had ik stiekem gehoopt dat het daarna al meteen als vanouds voelde…

Ook hier moet ik even geduld in hebben omdat er natuurlijk onder de huid ook herstel moet plaatsvinden. Het ziet er na een dag beter uit, maar gevoelsmatig voelt het nog beurs. “ Het gaat helemaal goedkomen….”

Grote dank, bewondering en complimenten voor deze kliniek en ik hoop dat iemand iets aan mijn verhaal heeft. MvGr, Vanessa M.

“Voorlichting en behandeling uitstekend” – 7 jan. 2015

Doorverwezen door dermatoloog ter behandeling van basaalcarcinomen op de neus. Voorlichting en behandeling uitstekend. Zeer vriendelijke assistentes. Behandeling bij de Mohsklinieken kan ik iedereen aanbevelen.

Waardering 10 op Zorgkaartnederland.nl

“Zeer gastvrij ontvangen” – 18 feb. 2015

Zeer gastvrij ontvangen. Personeel is vriendelijk en kundig. Zeer belangstellend naar thuissituatie en behulpzaam. Accommodatie zeer goed en nieuw en goed bereikbaar vanaf snelweg. Kliniek kan ik een ieder aanbevelen!

Waardering 10 op Zorgkaartnederland.nl

“Geruststellen en veel geduld” – 23 dec. 2014

De behandeling die mijn vrouw heeft ondergaan is buitengewoon goed geweest. , zeer vriendelijke mensen die meedenken , geruststellen en veel geduld hebben.De professionaliteit straalt er vanaf . met name wil ik de kundigheid van de behandelende chirurg Dr. K Munte en zijn assistente vermelden , het resultaat bij mijn vrouw is al na 3 weken verbluffend mooi te noemen . 1 minpuntje is dat op wat vragen via email niet meer is gereageerd.

Waardering 9.7 op Zorgkaartnederland.nl

image_pdfimage_print