Bel voor vragen of een afspraak: 085 – 016 00 79  (lokaal tarief | 08:30-17:00)

Zorgverzekering & tarieven

Mohs Klinieken is een erkende instelling voor medisch specialistische zorg. De zorg die u bij ons krijgt, wordt vergoed. Houdt u wel rekening met het verplichte wettelijke eigen risico in de zorgkosten (vanaf 18j).

Met alle zorgverzekeraars in Nederland hebben wij contracten afgesloten. De behandelingen vallen daarom veelal onder uw basis- en/of aanvullende verzekering.

Om de behandeling vergoed te krijgen, heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Raadpleeg voor onverzekerde (cosmetische) zorg onze behandeltarieven.

 

Bij verzekerde zorg zal de eventuele eigen bijdrage direct met uw zorgverzekeraar worden verrekend. U ontvangt van ons geen rekening. Bij onverzekerde zorg wordt u hierover vooraf uitgebreid geïnformeerd.

Passantentarieven

Voor onverzekerde patiënten hanteren wij het passantentarief . Tarieven 2017, 2018 en 2019.

Eigen kosten

Een aantal behandelingen valt niet onder de basisverzekering. In dat geval is er geen sprake van vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit zijn behandelingen zonder medische indicatie en zijn daarmee ‘cosmetische’ behandelingen. Het eerste consult wordt vaak wel vergoed, mits u verwezen bent.

Hoe werkt zorg voor eigen kosten in de praktijk?

  1. U wordt doorverwezen door de huisarts
  2. Tijdens het consult met de dermatoloog wordt de diagnose gesteld en mogelijk een behandeling voorgesteld. De kosten van dit 1e consult vallen onder vergoede zorg en bedragen circa 110 euro (dit kan oplopen tot 280 euro, indien er bv. een duplexonderzoek (vaatonderzoek) wordt verricht voor spataderen). Het wettelijk bepaald eigen risico wordt door de zorgverzekeraar in rekening gebracht (indien nog niet opgemaakt).
    Als de voorgestelde behandeling medisch gezien niet noodzakelijk is, vergoedt uw zorgverzekeraar deze waarschijnlijk niet. De voor- en nadelen, de risico’s en de prijs van de behandeling worden vooraf duidelijk met u besproken.
  3. Bij behandeling krijgt u een factuur. De kosten betaalt u in de kliniek via pin.

Natuurlijk bent u ook welkom zonder verwijzing door uw huisarts of specialist; echter dan komen alle kosten van consult en behandeling (zie prijzen, zoals aangegeven op de prijslijst) voor uw eigen rekening.

Voorbeelden van niet vergoede zorg:

  • wegsnijden of afschaven van goedaardige moedervlekken
  • bevriezen of curetteren van ouderdomswratten of steelwratjes
  • wegspuiten (scleroseren) van fijne spataderen
  • Müller-operatie van spataderen (wordt onder bepaalde medische voorwaarden wel vergoed)